Програма

САБОТА 30.03.2024

КРЕАТИВЕН РИНГ СО РАБОТИЛНИЦИ

11:11 – 12:00 – БИБИВЕРЗУМ – ПРОЛЕТНА РАБОТИЛНИЦА
12:30 – 13:30 – Смарт Старт – Едукативна работилница за торнадо
14:00 – 15:00 – Смарт Старт – Креативна работилница за куклени чорапчиња
15:30 – 16:30 – ThinkerLabs – Хемиски реакции
17:00 – 18:00 – Microgreens – Садиме заедно – Happy Microgreens

 

ГОЛЕМА СЦЕНА

10:20-11:00 – Збеснитис Игри со 03
11:00 – 11:40 – Од ривалство до соработка помеѓу браќа и сестри – Елена Граматикова – Семеен и системски советник
12:00 – 12:15 – Кино Проекција Биби и Боби и Крени Глас
12:30 – 13:00 – Здрави навики за здрава иднина. Едукативно предавање за исхрана на деца со Антонио Велковски, магистер по нутриционизам, поддржано од Алпско млеко.
13:00-13:30 – Збеснитис Игри со 03
13:30 – 14:30 – Ѓурчиновски Детско комично Show
14:45 – 15:30 – Кој сака да биде Еко Милионер? Научи повеќе за животната средина – Центар за климатски промени
15:30 – 19:00 – Збеснитис Игри со 03
20:30 – 22:30 – Band Jam

 

СПОРТСКИ РИНГ

10:30 – 12:30 – Тајните на боречката вештина Џиу Џица со Македонска Џиу – Џица Федерација.
12:00 – 16:00 – Сноуборд на суво со Скопје Сноуборд
13:00 – 15:00 – Основи на Еспорт со Македонска еспорт федерација
15:30 – 17:30 – Пикадо со Алпско

НЕДЕЛА 31.03.2024

КРЕАТИВЕН РИНГ СО РАБОТИЛНИЦИ

11:00 – 12:00 – Тетка Кате – 1 априлска работилница за изработка на маски
12:30 – 13:30 – Thinker Space Day
14:00 – 15:00 – Макпетрол – Булингот не е cool! Кревам глас против врсничкото насилство!
15:30 – 16:30 – Неуроклиник – Како си? Детектираме како се чувствуваме, го валидизираме нашето чувство но и чувството на нашето другарче.
17:00 – 18:00 – IQUP – НАУЧНА ЛАБОРАТОРИЈА: ОТКРИЈ ЈА МАГИЈАТА НА БЕКУТАН САПУНЧЕТО!

 

ГОЛЕМА СЦЕНА

10:20-11:00 – Збеснитис Игри со 03
11:00-11:45 – Родителство – Трчање на маратон. Предавање на Неуроклиник.
12:00-12:30 – Фантазирај, Играј, Откривај – детска модна ревија на Kids Today
12:30-13:00 – Збеснитис Игри со 03
13:00-13:40 – Макпетрол – Врсничко насилство – проблем што го засега секој родител и секое дете!
14:00-14:30 – Второ првенство во дување на мастики Чунга Лунга
14:45-15:15 – Кристијан Бенито – жонглерско и магионичарско шоу
15:30-16:15 – Музичко Шоу на Тетка Кате
16:30-17:00 – Грижа за децата кои се наша иднина, за здраво детство! Д-р. Спец. Субспец. Татјана Баевска Вучковиќ – педијатар пулмо-алерголог матичен педијатар – ПЗУ Поликлиника Биотек
17:00-18:00 – Збеснитис Игри со 03
17:15-18:00 – Kid Expo closing disco party со ДЈ Тамара
18:20- 18:40 – Извлекување за хуманитарна лотарија, поддржано од Кид Експо

СПОРТСКИ РИНГ

10:30 – 12:30 – Играме Кошарка!!! со КК Водно Санс
12:00 – 16:00 – Сноуборд на суво со Скопје Сноуборд
13:00-15:00 – Шах вештини со Шаховска федерација на Р. Македонија
15:30-17:30 – Куглање со Кегли Алпско